Soft&Raw – særudstilling

SOFT&RAW – BLØDT&RÅT
Årets særudstilling ved Sommerudstillingen på Masnedø Fort omfatter billedvævninger skabt af 11 medlemmer af vævegruppen ”De frie Islæt”. De 10 medlemmer tæller vævere, der har gennemført den 3-årige uddannelse i billedvævning under Tekstillaugets vævekurser. Det 11. medlem er underviser Gina Hedegaard Nielsen. Desuden har gruppen inviteret tre gæsteudstillere, væver og forfatter Vibeke Lindhardt, væver Katrine Ørnstrup samt skafte- og billedvæver Maya-Maria Madslund fra Vigsnæs på Lolland.

Det overordnede tema er HÅB og har udgangspunkt i en studiekreds, ”De frie Islæt” afholdt i 2021. Det skete med udgangspunkt i Hannah Ryggen (1894-1970) og hendes livsværk, der i form af store billedvævninger kommenterede politiske begivenheder i første halvdel af det 20. århundrede.

Særudstillingen SOFT&RAW kan ses på Masnedøforts øverste etage.

I forbindelse med udstillingen SOFT&RAW afholdes to arrangementer:

Onsdag den 28. juni kl. 15-17
Foredrag: ”I Hannah Ryggens fodspor” – har fokus på håndarbejde, her billedvævning, som kvindepolitisk medie. Oplæg ved billedvæver og billedkunstner Gina Hedegaard Nielsen, medlem af KKS (Kvindelige Kunstneres Samfund) og BKF (Billedkunstnernes Forbund).

Gratis adgang med gyldig  billet til Sommerudstillingen

Læs mere


Onsdag den 26. juli kl. 12-17
Symposium: ”SOFT&RAW” – fem tekstile udsagn med fokus på eksperimenter, udvikling og aktuel dokumentation. De nærmere oplysninger om symposiet lægges ud her på hjemmesiden, efterhånden som aftalerne med oplægsholderne falder på plads.

 Gratis adgang med gyldig  billet til Sommerudstillingen

Læs mere