Soft&Raw – særudstilling

SOFT&RAW – BLØDT&RÅT
Årets særudstilling ved Sommerudstillingen på Masnedøfort omfatter billedvævninger skabt af 11 medlemmer af vævegruppen ”De frie Islæt”. De 10 medlemmer tæller vævere, der har gennemført den 3-årige uddannelse i billedvævning under Tekstillaugets vævekurser. Det 11. medlem er underviser Gina Hedegaard Nielsen. Desuden har gruppen inviteret to gæsteudstillere: væver Katrine Ørnstrup og skafte- og billedvæver Maya-Maria Madslund fra Vigsnæs på Lolland.

Det overordnede tema er HÅB og har udgangspunkt i en studiekreds, ”De frie Islæt” afholdt i 2021. Det skete med udgangspunkt i Hannah Ryggen (1894-1970) og hendes livsværk, der i form af store billedvævninger kommenterede politiske begivenheder i første halvdel af det 20. århundrede.

Særudstillingen SOFT&RAW kan ses på Masnedøforts øverste etage.

Udstillergruppen De frie Islæt er:
Annette Nylev, Berit Rosquist, Birgit Oksbjerg, Gina Hedegaard Nielsen, Hanne Doile, Karin Doile Tobiasen, Mette Dahl, Nina Scherling, Randi Redtrøen, Stine Sidenius, Thea Conradsen.

Gæsteudstillere:
Katrine Ørnstrup, Maya-Maria Madslund.


 

I forbindelse med udstillingen SOFT&RAW afholdes to arrangementer:

Onsdag den 28. juni kl. 15-17
To tekstile foredrag:
Gina Hedegaard Nielsen: “I Hannah Ryggens fodspor”
– med fokus på håndarbejde, her billedvævning, som kvindepolitisk medie.
Lisbeth Tolstrup: “De hemmelige tekstilkunstnere”
Tag med på en opdagelsesrejse tilbage i tiden og mød de tre tekstilkunstnere Astrid Valborg Holm, Dagmar Starcke og Anne-mari Kornerup.

Gratis adgang med gyldig  billet til Sommerudstillingen

Læs mere


Onsdag den 26. juli kl. 12-17
Symposium: ”SOFT&RAW” – fem tekstile udsagn med fokus på eksperimenter, udvikling og aktuel dokumentation. De nærmere oplysninger om symposiet lægges ud her på hjemmesiden, efterhånden som aftalerne med oplægsholderne falder på plads.

 Gratis adgang med gyldig  billet til Sommerudstillingen

Læs mere


 

SOFT&RAW har modtaget tilskud fra Billedkunstrådet i Vordingborg Kommune