Særudstilling: Kuldsejlinger 5.-8. august

Sommerudstillingen inddrager i år de udendørs arealer omkring Masnedøfort til at vise tekstilkunstner Sisse Fog Odgaards installation Kuldsejlinger. Installationen vises i den sidste uge, udstillingen er åben, dvs. fra torsdag 5. august til og med søndag 8. august 2021.

Kuldsejlinger er seks store redningsflåder, hver 4 meter i diameter, samt tilhørende aflange bokse til opbevaring af flåderne. Overbygningen på de seks flåder består 2.000 stykker ufærdige (kuldsejlede) strikketøjer, som håndarbejdsfolk fra rundt om i Danmark har indsendt i et crowd-knitting-projekt.

Installationen ligger som et morset SOS . . . – – – . . . for at sætte fokus på, hvad der sker, når vi tør vise vores “mislykninger” frem. Med Kuldsejlinger står det klart, at noget vi ellers har kasseret, kan sættes ind i en ny kontekst og genopstå som noget fuldendt.

Kuldsejlinger har bl.a. været vist på M/S Museet for Søfart i Helsingør og på The Knitting & Stitching Show i London og lægger op til en oplevelse for hele familien.

Selv siger Sisse Fog Odgaard om Kuldsejlinger:

“Mit budskab med udstillingen er, at vi skal turde sige det svære højt og bede om hjælp – fordi det sætter os fri.”

 


Læs mere om Kuldsejlingerwww.sissefogodgaard.dk

 

I filmen her ses Kuldsejlinger, da den blev vist første gang på Fanø Strikkefestival 2017:

 

Fotos fra tidligere installationer af Kuldsejlinger:

Kuldsejlinger på M/S Museet for Søfart, Helsingør, 2017. Foto: Morten Janussen

 

Kuldsejlinger, Fanø Strikkefestival 2017. Foto: Poul Madsen

 

Sisse Fog Odgaard. Foto: Camille Hey